Liseberg

Vackra minnen blir till i denna härliga nöjespark varje sommar. Du hittar runt 40 olika attraktioner och läskiga åkturer här, som AtmosFear, det högsta fritt fall i Europa och prisbelönta trä berg- och dalbana Balder. I Lisebergshjulet kan du njuta av utsikten från ovan. Parken erbjuder även god mat, dans och musik, spel och hundratusentals vackra blommor.

Den nya tillskott år 2013 är kaninernas land där gröna kaniner lever, leker och krama unga och gamla. Det nya temaområdet har karuseller, restauranger, butiker och en stor lekplats.spa hotell göteborg

”Jul på Liseberg” startar från mitten av november till 23 december. Det är precis som att kliva in i ett magiskt vinterland. Här kan du strosa bland de fullmatade stånden på julmarknaden och njuta av vinterns karuseller, glittrande is-shower och slädturer i skenet från fem miljoner juleljus. Låt norrskensvägen till det förtrollade Lappland där elden är sprakande vid snötäckta Lapphyddor.

Följ vägen till jultomtens verkstad och lämna din önskelista till tomten själv. I hamnen kan du uppleva en julberättelse från den gamla tiden och i kungens medeltida läger är riddarna redo för ett mitt i vintern spel.

AtmosFear är den högsta fritt fall attraktion i Europa, både vad gäller fallhöjd och byggnad där det ligger. Det finns egentligen bara en annan attraktion i världen som kan jämföras med AtmosFear, och det är i Australien.

Attraktionen börjar under jord i källaren av tornet, och därifrån tar det cirka 90 sekunder för att nå toppen. Återresan är något snabbare – du är i fritt fall för drygt tre sekunder. Nå en hastighet på över 100 kilometer i timmen, passagerarna sjunker tillbaka under jorden eftersom bromsarna inte tillämpas tills du når källaren. Under bromsning utsätts passagerarna för maximal g-kraft som är tillåten: 4g.

Lisebergstornet, som invigdes 1990, har tjänstgjort i 20 år som en bekväm utsiktsplats. Nu tas den skyddande gondolen bort och ersätts med stolar och säkerhetstångar. Detta innebär att passagerare sitter i det fria med benen dinglande fritt när de faller. AtmosFear byggdes av Intamin, den välkända byggaren av Lisebergs attraktionerna såsom Balder, Kållerado och Kanonen. Boka ett spa hotell i Göteborg nära Liseberg så kan du njuta av både spa och nöjespark under ditt besök i Göteborg.