Universeum

Universeum är ett science center för för människor i alla åldrar och bör inte missas när du är på besök i Göteborg. Sju våningsplan med djur, experiment och utmaningar väntar på att ge dig härliga minnen utöver det vanliga. Akvarierna är faktiskt en av de största i Europa och du också hitta mycket intressanta saker att titta på och en inomhus regnskog – mitt i Göteborg!

I regnskogen kan de underbara djuren röra sig fritt. Gå på safari och få uppleva att vara nära vackra fåglar, fjärilar, ödlor, sengångare och apor. Havets bassäng är hem för åtta olika slags haj, den största är sandtigerhajen som är riktigt läskig. Du kan också se muränor, bläckfisk och sågfisk simma genom den härliga bassängen. Om de simmar upp till ytan kan du även röra och känna deras sandpapper-liknande hud.spa hotell göteborg

På Universeum kan du också bygga din egen superhjälte och prova superkrafter i naturen, genom att konkurrera mot en kackerlacka till exempel. I utrymmet utställningen kan du resa till rymdstationen ISS och hoppa på månen. I Crime Lab kan du lära dig mer om brottsutredningar och kontrollera om du är ett bra vittne.

Det första nya tillägget för i år är en underjordisk utställning. Universeum har vänt klockan runt och du går in i mörkret för att möta djur som lever i grottor och under jord. Det andra tillägget är en ny utställning om dinosaurier, öppnar i april till september. Möt fjäder-täckta dinosaurier i naturlig storlek som rör sig. Dagliga guidade turer och aktiviteter hittar du här så det är en perfekt aktivitet om du tröttnar på ditt spa hotell i Göteborg.

Fri entré med Göteborg City Card. Gäller ett besök per kort oberoende av varaktighet per kort. Visa ditt kort till kassören för att få en giltig biljett. Så bor du på ett spa hotell i Göteborg och har barn med dig så är detta en utflykt som ni absolut inte får missa då framförallt barnen kommer älska att gå omkring på Universeum.